Meer ruimte voor voetgangers en fietsers in het centrum; Stationsweg wordt afgesloten voor auto’s

Groningen – Vanaf maandag 1 juni wordt er meer ruimte gecreëerd voor voetgangers in het Groninger centrum. Volgens de wethouder is dat noodzakelijk om tijdens de coronacrisis anderhalve meter te kunnen garanderen. De winkelstraten in de binnenstad worden voor het grootste gedeelte voetgangersgebieden. De fietsroutes worden overdag, tussen 12:00 uur en 19:00 uur afgesloten. Om daarnaast meer ruimte te krijgen mogen er in de gebieden geen uitstallingen of geparkeerde fietsen staan. 

Aan de rand van de binnenstad worden extra plaatsen om de fiets te stallen gecreëerd, vijftig autoparkeerplaatsen worden daarvoor opgeofferd. Op drukke kruispunten zullen ook de fietsers ‘profiteren’ van de autoluwe binnenstad. Op drukke kruisingen zullen namelijk de stoplichten voor fietsers vaker op groen springen. Daarnaast worden een aantal verkeerslichten uitgeschakeld.

De Stationsweg wordt daarnaast tijdelijk autovrij gemaakt, zodat er meerdere perrons ontstaan om voor bussen te stoppen en daar dus ook meer ruimte ontstaat om de anderhalvemetersamenleving meer te integreren.

Foto: NieuwsuitGroningen

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com